Darija S. HaugeSWITCH TO ENGLISH

INTRO:
Darija Sapozenkova-Hauge er en visuell kunstner med multikulturell bakgrunn bosatt i Oslo. Selv om hun hovedsakelig arbeider som grafisk designer/art director, er hun jevnlig innom flere kreative fagområder, derav oljemaling, illustrasjon, animasjon og fotografi.

OM MALERIER:
”For meg er oljemaling en reise tilbake til opprinnelsen. Min tolkning av enkel skjønnhet er karakterisert av fargen svart og bruk av den grafiske linjen. Temaer som går igjen i kunsten min er ‘Sted’ og ‘Mennesket’.”

UTDANNING:
Darija startet kunstutdannelsen sin i Litauen, ved Vienozinskis Kunstskole (1994–98), tok BA på Vilnius Kunstakadademi (1999–03) med utveksling på Lahti University of Applied sciences, Finland i 2001 og avsluttet utdanningen med en master i industridesign på Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo i 2004. Hun har vært aktivt involvert i flere kunstprosjekter og utstillinger i Norge, Litauen og Tyskland.

UTSTILLINGER:
2010 Gruppeutstilling, malerier. Galleri Pingvin, Oslo
2010 Separatutstilling, malerier & ymse. Galleri Jan Graff, Oslo
2010 Art:Oslo, messe. Oslo Spektrum
2010 Separatutstilling, "Menneskelig – ganske enkelt", malerier. Galleri Dalype, Oslo
2010 Utstilling med foto-video-prosjektet "Det finnes intet 'Jeg'" med Migrating Birds på Nordic Light International Festival of Photography i Kristiansund
2010 Separatutstilling, malerier. Den Litauiske Ambassaden, Oslo
2009 Gruppeutstilling, foto-video. Jono Meko Vizualiuju Menu Centras, Vilnius, Litauen
2008 Gruppeutstilling, foto-video. Kulturhuset i Birstonas, Litauen
Og mer.

I mitt arbeid, kunst og liv følger jeg Red Beast-Postulatet:

Livet er en drøm
Drøm er et spill
Skap din egen virkelighet